Dag 1 i Island

Dag nummer ett hade vi fritt på förmiddagen. Så vi plockade med oss badkläder och regnkläder efter frukosten och begav oss in till centrum. Vi kollade läget lite och tog en lunch på en restaurang nära stället vi skulle bli upphämtade av bussen på. Fish&Chips. Helt okej. Måste dock sett rätt knepigt ut då jag inte äter paneringen eller det på fisken. Utan bara själva fisken inuti.

Vi hoppade på bussen tillsammans med alla de andra och blev körda till ett ställe jag tror hette Krysjuvik eller nåt sånt. Där är det massa puttrande typ källor i marken. Det luktade väldigt illa där. Svavel tydligen. Jag tyckte det mest liknade samma lukt som när man öppnar ett paket färdiga köttbullar eller något liknande.

Efter detta fortsatte bussen mot Blå lagunen. Har inga bilder därifrån men det är iallafall en jättestor källa fylld med mineraler och sånt som har bildat som en egen pool. Det har de tagit vara på och byggt en anläggning runt. Så det var väldigt skönt att kliva i vattnet som var 37-39 grader när det endast var runt 12 i luften och lätt regn. Färgen på vattnet var nästan lite vit,grön, blått. En decimeter under vattenytan var så långt man såg. Men ändå riktigt ballt. Speciellt eftersom det låg utomhus och vyerna runt omkring bestod av vulkaner och liknande. Svårt att beskriva men det kändes nästan overkligt.

Badet gjorde en väldigt trött! Man förlorar ju så mycket vätska när det är så varmt i vattnet. Bilderna är ifrån det första stället vi var på den dagen.

Take Care!
Mer kommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0