Söndag

Söndag igen. Med andra ord i morgon är det åter igen måndag när man får gå upp vid halv sex.Men det gör inte så värst mycket. Denna veckan, sedan sommarlov.  Det är mycket att göra denna veckan. Det kommer bli jobbigt och nerverna kommer väl sitta mer utanpå kroppen än innuti. Som alltid när jag är nervös, stressad och så vidare. Det är bara att försöka stå ut. Det ska gå. 

Idag iallafall så har jag rullat ett huvud permanent. Det är inte så fint, men det är dock rullat ett huvud. Vid fem körde vi till utkiken tror jag minsann det heter. En resturang typ. Åt buffé. De hade potatisgratäng, en väldigt mjuk sådan. Och någon mjuk fisk. Så det var väl vad jag försökte få i mig. Gott iallafall =)   Det fina däruppe är att man ser hela stan. Jättefint =)

Morsdag idag med. Grattis mamma!  <3

Take Care!


Lördag

Varit helt nedrans trött hela dagen. Och ont i magen av värktabletterna får jag också. Men men.   Tidigt idag åkte mamma och pappa i väg. Relativt långt iväg för att titta på båt. Tydligen var det en fin båt så om cirkus sådär 2 veckor eller något sådant så står den väl här hemma eller ligger vid bryggan. Härligt.

Annars har det inte hänt speciellt mycket alls idag. Tagit det lugnt, haft huvudvärk och allmänt ont typ. Blev iallafall middag hos mormor . Riktigt god lax, med potatis och sås. Det gick att mosa alltihop xD vad vidrigt det låter, med det är ju sant så. Till efterätt blev det hallon och grädde. Eller ja, jag åt det. De andra åt citronformage.

Nu ser man på finalen av Robinsson. Vet egentligen inte riktigt vem jag tycker förtjänar att vinna , då jag inte så slaviskt följt det och därför inte bryr mig speciellt. Men men =)

Take Care!

Fredag

Idag gjorde vi balfrisyrer. Natta och jag gjorde en tjejs hår. Jättetrevligt var det och resultatet blev över förväntan. Hon var riktigt nöjd och det är ju huvudsaken =)  Bra jobbat Natta! :D xD haha    Bild kanske kommer sedan.

Sedan var det svenska, Jag, Natta och Jonna hade bakat.  En liten hyllning/avtackning till vår svenska lärare. Sån go lärare som verkligen vill vårt bästa. Så söt, hon var tillochmed tårögd när hon kramade alla hejdå!  Hoppas verkligen vi får henne i svenska B med. Håller verkligen tummarna för det.

Mamma har skickat efter ett jättesött, enkelt armband till mig från Nelly.   Hoppas det kommer i början av nästa vecka =) Då kommer bild.  = )

Take Care!


Torsdag, Pain!

Jahapp.. Var hos tandläkaren vid kvart i åtta. Jag som tänkte att nej men det blir nog inte så farligt, nu är jag ändå beredd på smärtan. Ha Ha Ha! Förra gången var ingenting i jämförelse. Ena tandroten typ gick av och fastnade, så de borrade i käkbenet eller vad de nu va. Uch. De ville egentligen sy ihop det med, för de lade någon slags medicin i det som skulle påskynda läkningen. Jag ville inte få stygn i munnen, så de lät bli. Med halva ansiktet helt svullet körde mamma in mig till stan, jag gjorde provet i Power point och orkar helt ärligt inte riktigt bry mig om hur det gick. Efter det har jagvarit helt off hela eftermiddagen. Mamma frågade mig något  och tog upp det ikväll, och då had ejag verkligen inte en aning om vad hon pratade om, inte förrän hon förklarade när hon berättade det idag och precis vad hon sa. Läskigt att vara så off faktiskt.

Dumt nog åkte jag in till stan i kväll. Uppträde. Sjöng bara på det jag verkligen var tvungen. Pain! Nu gör det så ont så jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Gjort kakor med, cookies med chokladbitar i. Jag tror på att antingen inte baka dem alls, eller bara baka dem lite grann. Sedan glass och chokladsås. Lite som hemmagjord Ben&jerry kan det bli då. Mmmm.... 

Imorgon blir det balmodell. Hoppas hon blir nöjd. Får försöka genomlida dagen så gott det går xD Slutar redan kvart i ett så med värktabletterna jag fick så löser det sig nog. Hoppas jag. Sugröret är även numera en av mina bästa vänner. Soppa funkar med att dricka med sugrör, eftersom jag inte kunde öppna munnen tillräckligt mycket för att få in teskeden utan att de skulle göra ont..  Oj, vilket klagoinlägg detta blev då.  MEn det blir bra i slutenden med tänderna. MEn man måste få klaga ibland.





Take Care!

Tisdag

Dålig på att uppdatera. Men, vissa dagar känner man att man inte har varken orken eller tiden. Så kan det vara.  Idag var det samlignsprov på allt i b-kursen, frisör.   Knappt något som var med på häfter vi fick att öva på var med på själva provet. Surt! Ingen  mening att få ett häfte att öva på då jö. Men ändå.

Imorgon är det sovmorgon. Börjar inte förrens halv tolv. Då  är det mattelektion en timme och sedan frisörlektion i salongen. Vissa ska ha permanentmodell, själv hade jag det förra veckan. Så det blir att jobba järnet med arbetsplanen. Slutar väl vid fem ungefär. Då ska jag även vara på genrep med sången. Eftersom det är uppträde på torsdag.

Denna och nästa vecka blir inte att leka med. Mycket att göra, mycket att bli klar med i skolan. På torsdag ryker även de andra två tänderna. Nästa vecka på onsdag är det även att sätta in tandställning i överkäken. Stavas smärta . men men =) Så kan de med va.

Take Care!


Lördag

Sitter hos Natta. VI har precis hoppat på studsmattan och sjungt små grodorna på fejkskånska. Även sjungt kareoke. Allt på skämt, nu när vi hade chansen för de va ingen annan hemma . Hihi. En del plugg har det med blivit.  Såklart. 
Nu kom hennes pojkvän och lillebror hem med. 

Lyssnar på Robert Pattinson och pratar siffror typ.  Nördigt. Javvist =)

Dagens citat: Mark Twain - En del människor ger sina bekymmer simlektioner istället för att dränka dem.


Take Care!

Onsdag 20 Maj

Är så nedrans sugen på äppel, päron, choklad, ostbågar, chips, popcorn, riktigt knaprig paj och så vidare. Bara för att jag inte kan tugga det . Hmm... Efter tandställningen är i munnen, efter de slutat göra ont. Då minsann ska jag frossa i allt gott  xD Wanna join me?  Haha nej så blir det nog inte minsann. Men visst blir man alltid sugen på sånt man inte kan äta förtilllället =)

Idag var det lång sovmorgon, men va inne i stan vid elva iallafall.Åkte med mamma, det lockade mindre att gå till bussen i ösregn än att gå runt i stan tills jag började. Permanentade en vän. Var riktigt nervös där ett tag. Men slutet gott, allting gott. Det blev bra tillslut = ) Riktigt fint och det klädde henne bra =) Hihi
 
Nej, nu ska jag minsann klinka lite på pianot  = )
Take Care!

Tisdag 19 Maj

Sitter man här igen då, med ansiktsmask som gör hela ansiktet stelt ungefär.  Idag så var det nationella prov i matte A. Det kändes inte som det gick bra. Får väl se helt enkelt. Efter det, lite frisörlektion med Nils, sedan lunch och sist idrott. Lite jobbigt med lunch i skolan nu när jag inte kan äta riktigt, så satt i kapprummet och käkade youghurt med tesked sedan istället = )   På idrotten var det lite olika "lekspel" eller vad man ska kalla det. Saker med boll iallafall. Typ som fia med knuff på nåt annorlunda vis, utmaningar och träffa en basketkorg var också involverat. Även doppboll på slutenden. 

Efter skolan tog Natta och jag tåget hem till henne. Fast körde runt Maxi på vägen och köpte ben&jerry. Mumsit! Den åts även den med tesked, framför twilight, såklart! Fick se väääärldens sötaste små dunfluffar till kattungar. Den ena var typ nästan kyckling gul. Den andra mer svart. De har inte öppnat ögonen än , utan piper och är så söta.  Men men.

Imorogn blir det sovmorgon till ett närmate bestämt. Då blir det till att ha permanentmodell och även prata med tjejen Natta och jag ska göra balfrisyren på. Så det blir nog bra i slutenden.

Nu tänkte jag i ärlighetens namns hoppa i sängs faktiskt. 

Take Care!

Måndag

Ny Vecka, nya tag

Fortfarande ont i tänderna. Blir därför dålig med uppdatering. För kinkig helt enkelt.  Allmänt trött och halvhängig. Kanske blir så när man inte kan äta riktigt? Hmm..

Iallafall, sprang i regnet till optikern efter skolan. Klev in som en dränkt katt ungefär. Allt gick iallafall bra och nu sitter man här med linser iallafall. Ska prova i en månad först. Sen så får vi väl se hur det blir. Det enda som oroar mig just nu är hur jag ska få ur dem ikväll xD Men det löser sig nog. = ) Tids nog.

Nu är det talang och försöka pilla i sig nåt mer att äta. Glass kanske? Jo, så får det nog kanske bli.


Take Care!

Eurovision

Än så länge verkar de gå bra för Norge :D Härligt och Duktigt, får man hoppas på en seger för Norge? Bara avgudar  Shirley Clamp´s kommentarer . Så klockrena ibland xD  Haha. Vi sitter och skrattar som jag vet inte vad emmelanåt.      Tyvärr går de inte så bra för sverige jö. Men, det görinte så värst mycket. Hon gjorde bra ifrån sig iallafall  = ) 

Take Care!

Lördag

Kan väl sammanfatta dagen som något smärtsam. Drog ut två tänder igår. Inte ett dugg kul. Bra tandläkare dock. Fastän jag nästan bet honom (ojdå) . Det var faktiskt inte meningen. Men när man är bedövad i halva ansiktet och försöker svälja och så råkade tanläkarens hand va i vägen. Inte meningen. Och knappt mitt fel.  Hihi.  Tänderna satt typ fast hårt men efter fyra bedövningssprutor till två tänder  en aningens mer smärta så var de ute och jag fick äntligen åka hem. Fick order om att ta två alvedon när jag kom hem, sen slocknade jag i soffan. Jag som aldrig kan sova på dagen, sov från fyra till sju. Och inte va de nåt problem att gå och lägga sig och somna tidigt heller. Så kan det va. Hoppas bara att smärtan går över snart. Kan förtillfället inte äta något som behövs tuggas riktigt ordentligt och inte dricka ur glas. Så allt dricks med sugrör. Kaffe med sugrör var en ny erfarenhet kan man säga.  Men men = )

Sprang även in en sväng på skokällan innan tandläkaren igår. Köpte ett par skor i förebyggande smärtsyfte  =)  som en liten tröst sådär. Hihi.
 
Bilden gör dem verkligen inte riktigt rättvisa.

Nej. Nu : Robinsson.  Sen: Eurovision.

Take Care!

Torsdag

Sitter och tittar på kvalningssaken på melodifestivalen. Eller inför eller hur man ska säga. Tycker de som var bäst idag var nog minsann Norge.  Men det är svårt att avgöra när man inte har alla i snabbgenomgång än. = )

Vart och sjungt i eftermiddags med. Förbredelse vad som ska hända och vad som ska framföras på uppträdet. Det blir nog bra det där tillslut. Dock fanns det välidgt mycket inlevelse i luften, av vår sånglärare iallafall . Haha.

Förresten, detta är sista hela dagen med alla tänder. Imon åker två :S Hmm..

Take Care!

Onsdag

Nationella prov i matte idag.Uch, Matte är inte, och kommer aldrig att bli min starka sida. Blir så frustrerad och irriterad när det inte går att räkna på mitt sätt eller som jag vill xD Nej, det är kanske inte världens roligaste att försöka lära mig matte.  Haha. Ingen idé att försöka göra mig till något slags mattegeni ändå. It won´t happend.

Kort och tråkigt inlägg, kan bero på att jag är trött som en get och ska hoppa i sängs nu. Och att alla myggbett börjat svullna nu och kliar som jag vet inte vad. HAr fått ett under hakan och ett på kinden mot örat typ. Hmmm... Hoppas de inte svullnar mer . . .

Jo, en glass på glassiären blev det idag med. Så sjukt gott. Bild kommer när Natta, dagens fotograf skickat bilden =)

Take care!


Måndag

Sjukdom? Beroende? Börjar jag bli knäpp?    Inte en aning, men twilight är för nedrans bra. Natta var här en stund innan, Den ungen hade inte sett filmen. Då var det ju ett måste. Såklart. :O  Eller , det blev att se den två gånger.   Fem gånger på fyra dagar. Hmm..  But I like it!   = )

IDag i skolan blev det någon slags massage, ganska udda känsla när 8 personer sitter på golvet runt en nionde och masserar. Folk som gick förbi utanför glasdörren småskrattade, log och hade allmänt kul åt oss. Kul för dem.

Natta fick även ett ryck. Hon skulle fixa lugg. Jag fick agera  frisör. Jag tror de blev någolunda rakt tillslut  = ) håller tummarna för det.

Hittade en stört söt klänning från Nelly


Lollita Dress SEK 299, Rut m.fl. - NELLY.COM


Take Care!

Natti Natti

Nej. Nu ska jag i ärlighetensnamn hoppa i sängs. Eller iallafall gå och lägga mig. Det tar emot att behöva gå upp halv sex imorgon bitti faktiskt. Därför ska det bli skönt med en natts bra sömn. Hoppas på det iallafall. 

Imorgon, måndag igen. Ny vecka, nya möjligheter. Ett försök att tänka positivt iallafall.

Take Care!

Mat.

Precis ätit, så nu sittet man här, äckligt mätt om man nu får säga så. Mammas Fläskfilégryta med curry. Mmm.... Riktigt gott. Inte nog med det. Till efterätt hade hon gjort rabarberpaj! Hur gott är inte nybakad rabarberpaj med vaniljglass? Riktigt gott.  Nu tänkte jag väl mig att jag skulle ta tag i att rulla lite permanent. 


Twilight

Twilight, tre gånger på tre dagar. Och klockan är bara elva idag. Hmm.. Fy för så bra filmer. Vill att den nya ska komma ut. Nu!  =)  Kanske får ta o köpa böckerna trots allt. . .

Take Care!

Lördag

Var på konfirmation idag. Åkte dock hem direkt efter själva konfirmationen i kyrkan på grund av sjuka. Minns när jag själv blev konfirmerad. Hade verkligen bestämt mig för att håret skulle vara platt. Nej, inte platt. Spikrakt. Stod och plattade, och plattade. Inte blev det plattare för det  men. Grymt nervös var jag också. Jag och tre tjejer till skulee sjunga i kyrkan. och övningarna hade väl gått med varierande resultat. Kommer inte ihåg något av själva framträdet. Jag vet att vi ställde oss och börja sjunga. Men hur gick det? Hm... Ingen aning.

En sak som är lite kul eller snarare udda med konfirmation är alla dessa små skåderspels grejer. Ingen vill egentligen se dem, konfimanderna vill inte framföra dem. Men ändå, så får de stå där. Längst fram i kyrkan, utspela något från bibeln och står sedan där med halvrosiga kinder för att de tycker det är pinsamt. Stackarna.

Iallafall, när jag kom hem blev det till att se Twilight med lillebror. Igen. Såg den igår med. Men den är ju grymt bra så det gör inte så värst mycket. Kanske blir en gång till imorgon?  =)

Nu blir det åter till Robinsson.

Take Care!


God natt

Tänkte nog bege mig mot sängen nu. Sömn behövs nä man inte är på topp så. Imorgon blir det till att bita ihop och åka till en konfirmation. Blir säkert bra i slutänden. Nej nu väntar sängen.  Ha en fortsatt trevlig fredag! God natt
 
Take Care!

Gosh!

Den lilla pojken på talang. Han som sjunger  I will always love you. Gosh! det där är talang. sån duktig unge!

Mållös. . .    Tbx till talang.

Take Care!

And when it rains

Ja, det har börjat regna igen. Har därför sysselsatt mig med att titta lite på fina kläder. Fredagar påminner mig alltid om hur få veckor det är kvar till sommarlovet. Det är bara en månad. Skolavslutning kommer det ju inte bli på samma sätt i år som förut. Men kan nästan slå vad om att de flesta kommer gå runt med finkläder iallafall. Det hör ju till.  Här är iallafall några fina från Nelly

One Shoulder Dress SEK 649, Lipsy - NELLY.COM
Ibi Mani Long Top SEK 259, Only - NELLY.COM New Miranda Dress SEK 299, Vila - NELLY.COM Wave Dress SEK 799, Mina UK - NELLY.COM

Take Care!

Fredag

Bloggen krånglade igår som bara den. Tråkigt.

Åkte iallafall till skolan, skrev provet och åkte sedan hem igen. Tog med en docka hem så att jag kan försöka mig på lite spiralrullning i helgen.

Nu blir det till att återgå att se på Ugly Betty.

Take Care!

Smörgåstårta

Ja, som sagt. Dagen har tillbringats sjuk. Vilket jag egentligen inte har tid med. Såklart. Det är alltid så. Man blir sjuk när man stressar och vet att man inte hinner med det. Men vad ska man göra åt det liksom ? 

Eftersom att pappa fyller 45 idag, (Stort grattis till honom!) så kom mormog&morfar,farmor&farfar och min farbror förbi och fikade i eftermiddags. Tyvärr var det inga sådana där söta kakor, med massa grädde. marsipan och gullefnuttfnutt på. Men gott var det ändå. Annars har eftermiddagen tillbringats till plugg. Det känns som att det går väldigt hyffsat för mig iallafall. Men man ska ju aldrig vara säker. Lyckas ofta läsa mer om saker som inte läraren klassar som relevant information. Hmm.... 

Har även ätit smörgåstårta. Väldigt gott. Dock plockar jag väl bort nästan hälften. Vem har kommit på tanken att lägga ägg, svamp och någon annan typ, ehm.. fruktgrej i den? Laxen är ju bara att peta undan lätt. Men det andra. Man får nästan dissekera den helt enkelt. Hihi. Nog för att jag kan äta det om jag måste. Men inte tycker jag det är speciellt gott.

Ägg är något jag åt när jag var liten. Eller ja, bara vitan. Nu bara i bakverk eller när det medverkar i maten. Alldrig bara sådär eller på mackan. Det tar emot att äta något som kommer ut ur en hönas bakdel. Det bara är så.

Take Care!


Sjuk

Hemma idag. Inte riktigt kry. Och självklart har det även börjat småregna.. Great...

Take Care!


ingen går säker . . .

Kakorna är i ugnen.  Eller ja, vissa av dem iallafall. Vette tusan hur dem blir. De bara. . . kollapsade. i värsta fall får jag väl slänga ihop en sådan där helt traditionell äppelpaj. Hihi.

Iallafall. så är det något som stör mig en aning. Som jag tänkt på sedan det hände igår. Hur folk egentligen kan vara  ås falska. I skolan har vi ett kapprum, det är bara frisörerna som har nyckel in dit. 3:orna var ute på APU. Med andra ord, bara ettor och tvåor där. En i klassen hae glömt sin mobil i kapprummet. Den låg kvar där på morgonens rast. Vi tänkte att det nog var någon av tvåornas, eftersom de börjat droppa in till skolan vid den tiden med. Men nej, det va en klasskompis. Sedan när hon märkte att den var försvunnen började hon leta. såklart. Frågade alla som kunnat tänkas få in en borttappad mobiltelefon. Ingen visste. Frågade i vår klass, frågade tvåorna. Nej, ingen som tagit den. Såklart har någon tagit den. Den är ju försvunnen! Men hur har man samvete, när det står en tjej och frågar om någon sett den, att blåneka?!

Någon har ju tagit den. Hoppas tiden utvisar vem. Och det lär ju inte bli speciellt kul för den personen. Men det som stör mig är att man tydligen inte kan lita på någon. Det var som en annan iklassen sa. Det är ju trots allt någon vi trott oss kunna lita på som tagit den, det måste de vart.

Tydligen så ska man verkligen hålla sina vänner nära, men sina fiender närmre. Yes, ingen går säker. Håll ögonen öppna xD

Take Care!

Onsdag

Precis förkortat ner alla sidor vi ska ha prov på, på fredag. Förövrigt fryser jag som en gris förtillfället men det går nog över. Hoppas jag.

Senare blir det till att baka kakor till pappas födelsedag, det vill säga imorgon. Ska baka något som jag aldrig gett mig på innan. Tänker inte nämna vad för nåt ifall jag misslyckas.  ;P   

Nejj, nu ska jag smita en stund.

Take Care!

Nagellack

Så, lugnat ner ilskan en aning =)  Haha

Precis målat naglarna. Gick utanför ramarna idag. Inte svart, inte det röda. Det är en aningens vinrött, åt det rosa lila hållet. Svårt att förklara. Kan inte riktigt bestämma mig för om det är fint eller fult. Men någon gång får man väl skippa det vanliga med. Fast, svart är nog mer "jag". Men men  =)






Ska fortsätta läsa igenom om Hår&hud förändringar.  Lite intressant, massa nödvändigt att veta.

Take Care!

Frustrerad, arg, förvirrad (varning för jobbigt inlägg...)

Är en aning förbannad, arg. Kalla det vad man vill. Folk omkring mig har tyckt att jag är smått udda som har velat gå till tandläkaren, verkligen hoppats på att jag ska få gå dit. Av den anledningen att de ska dra ut fyra tänder innan de sätter in tandställningen den 3:e Juni. Anledningen till varför jag önskar att det inte drar ut mer på tiden är för att det redan gjort det. I flera år.  Mina tänder har alltid varit märkliga. Växt långsamt, eller för fort. Inte ramlat ut när de skulle och så vidare, har aldrig haft en riktigt "glugg" typ. Inte mer än den som alltid är där. På grund av att det tagit tid för de nya tänderna att växa ut och att de inte drog ut mjölktänderna som var inna än tidigare så har tiden rasslat på. De började prata om min tandställning låångt innan de pratade om min kompis. Hon har både haft sin tandställning i ungefär 1,5 år och sluppit den och springer nu runt med fina tänder.

Idag var pappa med min lillebror hos tandläkaren och kollade även hur det var med tiderna för när jag ska dra ut mina fyra tänder, eftersom vi inte fått några papper hem om när. Inga tider inbokade. Imon är det en månad tills tandställningen ska in, och de har inte dragit några tänder. Hur funkar det?! Jag blir så arg. Nu har de iallafall bokat in tre tider, de vet inte om den sista behövs men det var bäst att boka in den med. Fick de första, närmsta tiderna de hade. Alltså börjar de dra ut nästa fredag. Detta kanske är en småsak att bli arg över egentligen. Men nej, det gör mig arg. Speciellt med tanke på att de redan från början sagt: Nej, ingen tvekan om saken att du behöver tandställning. Uch!


Fått ur frustrationen en aning nu iallafall. skriver något vettigt senare när humöret stigit igen...

Take Care!


Måndag, igen.

Dagen började med skola, såklart. Även med permanentprov.  Med min vanliga tur så fick jag såklart de små äckligt jobbiga spolarna. Uch, jag hatar dem. Fick i allafall G+. Är nöjd med det. Sedan blev det att kamma lite vågor (hör och häpna).   Efter skolan mötte jag upp mamma, gick en sväng på stan och tittade på tapeter. Hittade faktiskt en fin tapet. Grå.

Körde även lite bil från det att vi handlat tills vi kom hem. Uch vad kul det är. Hemma blev det typ cupcakes fabrik. 24 marsinpanrosor och dekorerade muffins senare kunde mamma köra dem till mötet.

Tänkte strax tvätta bort sminket och göra mig redo för att se project runway. Började sy en kjol innan, orkade inte sy färdigt den. Kan behöva lite inspiration. 

Take Care!


21:39

Nehe, det börjar väl snart bli dags att hoppa i sängs om jag vill bli av med denna nedrans förkylningen. Åker tråkigt nog på en slags förkylning när våren blir varmare och det nästan är sommarvärme då och då. Eller när det är sommar och har åkt på den i ett par år. Förut i kombination med sång ett antal timmar varje dag. Alltså runt skolavslutningen. Har då gått runt och låtit som en smurf i cirka en till två veckor och ingen har då känt igen min röst xD så illa hoppas jag inte det blir nu. utan att den verkligen försvinner nu.

Imorgon blir det en sväng på stan med mamma. Ska kolla tapeter blandannat. Det lät inte som värsta roliga saken kanske men jo, det ska faktiskt bli kul. Tapeterna jag har nu och äntligen ska få slippa valde jag när jag var en si sådär tre år gammal. Hmm.. jaa.. 

Nej nu ska jag peta lite på den goa, mjuka gråa fluffbollen till katt och sen krypa ner i min säng.

Take Care!


söndag = plugg

Söndagar betyder plugg, fixa naglarna och allt sådant lite tråkit men som behövs göras. Så det är det dagen bestått av. Plugg. Nu sitter jag och måla naglarna framför snuten i Hollywood 3 eller något liknande. Försöker även få bort det sista av förkylningen med hjälp av te med honung och halstabletter i. Inte världens godaste, men defenitivt effektivt.

Permanent prov imorgon. Uch uch.. Det får gå som det går helt enkelt.


foto: jag



Take Care!

Om igår

japps, jag lever.  Men har haft en del att göra.
Veckan som gick har i sig inte vart så intressant. Bara stressad.  Så den tänkte jag inte nämna nåt speciellt. Så hoppar bara tillbaka tills igår.

Igår var det en slags kurs för ungdomar för en tränare. Så vid halv åtta på morgonen åkte vi med hästen i transporten för att hämta upp en annan som skulle med innan vi åkte iväg. På förmiddagen blev vi uppdelade i grupper på två och två. Lektion där alla gångarter skulle kollas över. Det vill säga, skritt, trav, tölt och galopp.  Det gick inte ett dugg bra xD Mitt lilla monster till häst var så överglad och överpigg så hon bara ryckte tag i tyglarna och sprang. Vinklade huvudet utåt, vägrade böja sig i kroppen, ville inte hålla någon gångart alls xD  Hon svängde inte ens utan tvärstannade utav att hon nuddade staketet med mulen. Ingen skada skedd, men glad var jag inte. Så dåligt har det nog aldrig gått xD Kände inte igen hästen för fem öre. Men nåt positivt, hon var glad i allafall.

På eftermiddagen var det dags för trail. Vilket är ungefär som agility på häst.  Dra en ikeapåse med hö i, i ett grimskaft efter hästen när man red, backa en viss sträcka, trava över bomar utan att nudda dem, galoppera en viss sträcka, hoppa, slalom, flytta en handduk från en stolpe till en annan, gå över en pressenning, ställa hästen i en ring och går unt ringen utan att hästen skulle springa iväg, gå över små "lastpallar" eller vad man ska kalla det, gå igenom ett draperi med plastband, öppna och stänga en grind. Allt uppepå hästen förutom när man skulle gå runt ringen då. Allt gick även på tid. Klurigt, speciellt då min häst inte vart med om något liknande =) Mitt mål var att komma runt banan, vilket jag gjorde. Så jag är nöjd.  =)

Nej nu ska jag fortsätta titta på Robinsson. Jag skriver kanske senare.

Take Care!


RSS 2.0