Slapp dagar

Jullov. Med andra ord, mycket o göra. Eller helt slappa dagar. Gillar båda. Haha. De senaste dagarna har bestått av lugna dagar framför julfilmer på tv. Like it.

Idag däremot bar det av mot Ikea och kalmar. Från ikea fick jag med mig ett par meter svart tyg, så att en klänning jag syr, blir klar någon gång. Haha. Även några klädhängare, en soptunna fick följa med hem. Blev även en räksmörgås till lunch där inne. Sedan tittade vi lite i affärerna utanför. Hittade en smal locktång och ett USB-minne så jag kan lägga över alla bilder från den gamla datorn på det.

Ikväll har det blivit vaniljglass, varma hallon och en kopp kaffe framför en film. Härligt. Imorgon bär det förmodligen av en sväng till Ronneby. Träffa Natta för att se lite på rean i Lilla, lilla ronneby. Hahaha. SKulle inte förvåna mig om vi hinner med en fika med ;P

Take Care!


Dan före dan. . .

Det är dagen innan julafton. Och för en gångs skull känns det nästan som att det verkligen är julafton imorgon. Det är den dära pirriga känslan som man hade när man var liten. Hoppas bara snön ligger kvar imorgon med.

Imorgon ska jag försöka gå upp tidigt, en hel del att fixa. Några julklappar ska fixas till de sista. Ska slänga ihop en slags tårta med. Och göra mig halvt iordning. Haha. Vet dock inte ifall vi ska öppna alla paketen från familjen på morgonen eller bara öppna ett eller två. Vi har haft båda som "tradition". Det beror väl lite på hur ivrig lillebror är. Haha.  Vid lunch traskar vi upp till mormor&morfar. Lunch, lutfisk och fläsk. Dock skippar jag fläsket. Inte riktigt min grej. Efter lunchen vandrar vi hem igen. Oj vad vi vandrar då. xD  Då ska iallafall ALLT de sista fixas. Man gör sig i ordning och allt sånt. För klockan tre kommer mormor&morfar, farmor&farfar och farbror. Då blir det fika framför Kalle Anka och det där. Efter det blir det julklappsöppning följt av julbord.

Jag älskar verkligen julen. Det är så kul att se dem bli så glada! =) Det är nästan roligare att ge än att få skulle jag vilja säga. Ska försöka fota mig igenom dagen med xD Alltid kul att titta på i efterhand liksom =) Nej, nu väntar sängen!

Take Care!

Jullov

Jullovet är igång! Igår var vi bara  i skolan en liten stund, lyssnade i aulan, fikade.  Soft. Fyllde ju även år igår. Fick blandannat en klocka, gul och skitsnygg. Och lite annat smått o gott, som ridbyxor, tröja, en bricka med cupcakes på ;P En hel nedrans låda med bra-o-ha-inför-framtiden saker =)

Idag var hovslagaren här så va ute där en liten stund, skottat snö i uppfarten och ätit alldeles för mycket tårta.

Imorgon blir det nog lite jobb och sedan gäster!

Take Care!


16 December

Ja, då va allt skolarbete klart för detta året! känns grymt konstigt att bara kunnat åka hem och ta det lugnt. Ina läxor, inga måsten. Imorgon ska julgranen kläs, tårta fixas och sådär.  Nu, duschen.

Take Care!

14 December 2009

seg människa? svar ja.. Haha. i går var det 13 December. alltså Lucia. Ställde klockan på tio i sju och rusade upp när den ringde. Väckte mamma, sprang och fixade varm choklad. Sen så satt vi uppkurade i varsin hörna av soffan med varsin varm choklad och delade på en lussekatt och tittade på Lucia på tv. Fint. Och det kändes tillochmed riktigt stämningsfullt.

Det känns lite konstigt att inte medverkat i ett lucia tåg på två år nu. Saknar lite den tiden. Speciellt luciatågen i högstadiet. Man fick gå upp jättetidigt för att vara i skolan vid halv sju, sju. Uppsjungning och allt skulle fixas.Ingen hade riktigt koll på något och det var alltid mer än en sak som gick fel. Men det var trevligt, och vi hade så fruktansvärt trevlig stämning. Speciellt när vi gick i nian. En av mina bästa vänner var Lucia. Det var så fint =) Mmm.. Trevliga tider.

Idag iallafall hade vi teoretisk frisörlektion. och då säger läraren: Ta ni 10 minuters rast nu tjejer så fixar jag fika. Så när vi kom tillbaka hade han fixat två hemmabakta mjuka pepparkakor, julmust, cappucino och kaffe. Hur fint gjort var inte det?! Oerhört! Det gjorde en bit av min dag. haha. + att få träffa alla klasskompisar igen efter en veckas praktik. Så himla kul.

Denna veckan är det ändå en del som ska göras. Eller , inte allt för mycket. Men ändå en del.

Tisdag: Matteprov, klippa finish på min lillebror
Onsdag: Engelska uppsats
Torsdag: baka!
Fredag: Sista dagen i skolan, min födelsedag. Firande med släkten.


Take Care! 

Praktik, feber, huvudvärk, tandställning, glass..

Ja, Hela denna veckan är klassen ute på praktik på olika salonger. Jag har hamnat på en jättetrevlig salong där det bara är en frisör. Lokalen är jättefin och hon är trevlig =) Så de kan nog bli en kul vecka trots att de inte finns mycket alls att göra. Men detta var ju bara måndagen =) Men har ändå fått med mig lite tips och trix.

Har haft väldigt ont i huvudet sedan igår faktiskt. och idag när jag kom hem så hade jag feber med. Suck. Jobbigt och rätt olägligt. Och eftersom ja även har ont i halsen har jag knarkat glass. Haha.

Imorgon börjas dagen med att tandställningen i underkäken sätts in. Ser inte riktigt, riktigt fram emot de. Men det blir nog bra kanske. Får väl se det.

Måste även börja plugga till kadriljträningen på fredag. Jag lyckades på något sätt hamna längst fram tillsammans med en annan. Som vanligt :S Vilket även betyder att jag är en av dem två som måste kunna hur vi ska rida bäst. Haha det får vi se hur det går xD

Nej, nu ska jag nog börja bege mig mot sängen.
Take Care!

22:05

Ska nog strax bege mig mot sängen. Börjar få ont i halsen och det vill jag verkligen inte och har inte tid med! =)

Imorgon blir det lite julklappsshopping med Natta som det ser ut! =) mysigt. Har en del julklappar kvar att fixa. Typ de svåraste kvar. Men det är ändå en viss mysfaktor på att gå runt och och kika efter de perfekta julklapparna i kylan.

Take Care!

5 December

Hemkommen för en stund sen från farmor. Ätit lite kakor och haft trevligt.  Annars idag har jag målat nagellack på mitt huvud, alltså. Frisörhuvudet. Inte mitt eget huvud.  Blev även en rejäl städning av mitt rum, vilket va väldigt behövande.Tänkte titta nu om de är något kul på tv sen ikväll =)

Take Care!


4 December

Då va äntligen denna fruktansvärda skolveckan över. De senaste två, tre veckorna har varit fruktansvärt hektiska. Många prov, inlämningar och alla har varit stora arbeten som har en hel del påverkan på betyget. Uch.
Men känns så väldigt skönt att bara kunna sätta sig och känna känslan att nej, jag behöver inte plugga på något just nu. Bort med all stress. Äta igen i lugn och ro. Sova ut. Ja , allt det där man missar när det är riktigt stressigt.

Nästa vecka är det APU hela veckan. Känns skönt som ombyte faktiskt. På tisdag sätts tandställningen i underkäken in med. Mindre kul. Men men =) vill man bli fin, får man lida pin. Typ lycka till med det xD

Take Care!

3 December

Fruktansvärt mycket att göra. Men tror jag börjar bli färdig med det mesta. Hoppas på det iallafall. Inte förjag vet hur det kommer gå men, ändå.

Idag slängde jag ihop lite mat till familjen. Det blev ungefär som en repris av en av helgens måltider som jag gjorde, fast snäppet mer finskusterad.


Inte för att det ser sådär fruktansvärt gott ut på bilden men. Det är väldigt gott. Det är kyckling, ihop wokat med nudlar, kokosmjölk, bladspenat och jordnötter. Med en hel del kryddor då med. =) Går väldigt fort att göra och är perfekt om man gillar lite kryddigare mat. =)


Take Care!


2 December

Sitter med en kopp te i handen och har försökt att plugga svenska. Känner att det hade varit fruktansvärt skönt att hoppa in i duschen och ta en uppvärmande och uppmjukande dusch. Blir väl att göra det snart tror jag.

Imorgon är det skola från 8 till 16. En lång dag fylld av bara massa frisör. Sedan åka hem ocg plugga som ett litet djur. Illa med så mycket att göra. Men men. Så är det. Nästa vecka blir det APU hela veckan så det blir nog bra ändå till slut. =)


Ursäkta bilden. Men de va svårt att få med alla fingrar annars xD  SÅhär blev det iallafall när jag snabbt slängde på lite nytt nagellack på naglarna = )


Take Care!

Pluggar

Sitter här med mitt portfolie , svenska plugg och bilduppgift i högsta hugg. Detta tar knäcken på mig. xD Det är SÅ alldeles för mycket just nu. Svenska provet är jag riktigt osäker på om det ens kommer gå. =´(  uch.. Ingenting går riktigt som det ska idag. Det gick inte att föna vågor, inte att göra valk. Nej, ingenting blev riktigt bra idag.

Åter till plugghögen -.-
Take Care!

1 December 2009

1 December. Det klassas som vinter nu då va? det är allså 23 dagar till julafton, själva julafton räknas ju inte riktigt liksom. Haha. OCh det är bara 17 dagar till min födelsedag :O skrämmande..

Denna veckan är det med SJUKT mycket i skolan som ska göras färdigt. Jag vet inte hur jag ska klara allt riktigt. Får göra mitt bästa och hoppas på det bästa typ. Lyckades iallafall få G på Matte B provet :D och även på provet i färglära. Jag vet ju att jag kan SÅ mycket bättre än det där. Men inte just nu, inte under all denna stress. Det funkar inte riktigt så. Hjärnan är så översållad med olika typer av information att om de fortsätter såhär sprängs den väl. Inte kul.

Nu tänkte jag gå och bädda ner mig i sängen. Sova fem kvart i timmen tills halv 6 imorgon bitti. Då kör vi järnet. Let´s kick ass! typ. 

Take Care!

RSS 2.0